Galerie foto - centru ESA MedSkin #11

Epilare laser

Despre epilare

Întreținerea corporală a fost mereu de interes. Frumusețea și atenția acordată acesteia a existat din totdeauna, în special pentru sexul feminin, iar îndepărtarea părului nedorit face parte din rutina de îngrijire.

Unele metode de epilare s-au păstrat încă din antichitate, cum ar fi rasul, ceara sau pasta de zahăr, urmate de metodele mai actuale, epilatoarele electrice, IPL și nu în ultimul rând epilarea laser. Fiecare modalitate de îndepărtare a părului are avantajele și dezavantajele sale, aplicându-se fiecărei persoane în parte : timp de efectuare, rezistența în timp al rezultatului, sensibilitatea pielii și rezistența la durere.

Epilarea definitivă cu laser a prins din ce în ce mai mult teren, devenind un “must-have” al zilelor noastre, având avantaje greu de combătut. Timpul scurt de efectuare a procedurii și confortul acesteia, rezultatele durabile, tratarea disconfortului dat de foliculită, confortul pielii catifelate și mereu pregătită să poarte orice articol vestimentar fără a mai avea grija pilozității.

Despre epilare

Cum funcționează?

Epilarea definitivă cu laser funcționează pe principiul fototermolizei selective, raza laserului este absorbită de pigmentul din foliculul firului de păr (melanină) fără a afecta țesutul din jurul acestuia. Odată absorbit, acesta se transformă în căldură și distruge celulele din rădăcina firului de păr.

Numărul ședințelor de epilare laser este în general 6-8, dar datorită diversității genetice și particularităților fiecărei persoane, numărul acestora fiind influențat de sexul masculin sau feminin, fototipul pielii, culoarea și grosimea firului de păr, zona pe care se efectuează tratamentul sau diferite afecțiuni hormonale.

Necesitatea de a efectua ședințe repetate este dată de ciclul de creștere a firului de păr.

Firul de păr este format din folicul și ax. Părul crește din folicul (rădăcină) care se află sub piele, acesta fiind format la rândul lui din papilă și bulb. Papila are rolul de a furniza nutrienți foliculului de păr prin vase mici de sânge, iar bulbul înconjoară papila fiind locul unde se petrece diviziunea celulară a firelor se păr.

Creșterea firului de păr se împarte în 3 faze:

  • Anagen – faza de creștere – firul de păr este în plin proces de creștere; este faza care durează cel mai mult iar melanina (pigmentul) este în cantitatea cea mai mare.
  • Catagen – faza de tranziție – aceasta începe din momentul când faza de creștere se oprește; foliculii se micșorează iar firul de păr se detașată, aportul de nutrienți prin sânge fiind diminuat.
  • Telogen – faza de repaus – unde firul de păr se “odihnește”, nu crește dar nici nu cade, iar în folicul începe formarea unui nou fir de păr.
Fazele epilării definite

Necesitatea efectuării unui număr de ședințe la un interval de timp stabilit este dată de acest ciclu de creștere. În faza de creștere -anagen- a părului, melanina se află în proporții ridicate, ceea ce favorizează absorbția laserului și distrugerea eficientă a rădăcinii firului de păr. Firele de păr, chiar dacă sunt vizibile și se află pe aceeași zonă a corpului, nu se află la aceeași fază din acest ciclu. Unele sunt în fază anagen, altele sunt în repaos, adică în telogen. Totodată aceste faze diferă și de la zonă la zonă, de exemplu 90% din firele de păr de pe scalp se află in faza anagen și doar 10% sunt in faza telogen, iar pe zona brațelor doar 20% din firele de păr se află în faza anagen și 80% în telogen. Astfel, prin numărul de ședințe potrivit vom reuși să surprindem firele de păr în faza de creștere pentru a putea fi eliminate eficient.

Înainte de ședința de epilare laser

  • Se evită expunerea la soare 3-5 zile înainte de tratament : prin expunerea la soare pielea devine mai sensibilă iar în urma tratamentului pot apărea iritații, roșată, arsuri.
  • Se folosește lama de ras sau crema depilatoare cu 12/24h înainte de tratament pe zona vizată: rădăcina firului de păr nu trebuie smulsă cu ceară, pensetă, sau prin orice altă metodă, laserul fiind cel care acționează la rădăcina firului de păr.
  • Tratamentul cu medicamente fotosensibilizante trebuie oprit cu cel puțin 7 zile înainte de efectuarea ședinței (vezi lista medicamentelor): unele medicamente conțin substanțe fotosensibilizante care pot da inflamații cutanate ca reacție adversă în combinația lor cu expunerea la soare.

Desigur că pentru orice altă informație ne puteți contacta și vom răspunde întrebărilor dumneavoastră.

După efectuarea ședinței de epilare laser

  • Evitatea expunerii la soare timp de 3-5 zile: pielea poate să devină mai sensibilă imediat după tratament și pot apărea arsuri solare, inflamație și roșață.
  • Se recomandă folosirea cremelor de protecție solară dacă zonele tratate nu pot fi ferite de soare.
  • Evitarea cremelor sau soluțiilor care conțin ingrediente potențial iritante sau parfum, evitarea masajului corporal sau a procedurilor de întreținere corporală timp de 48-72h.
  • Evitarea altor surse de căldură precum sauna, dușurile fierbinți sau efortul fizic susținut).

Dacă apare orice fel de disconfort fizic sau simptomatic, dacă aveți întrebări sau nelămuriri vă rugăm să ne contactați.

Contraindicații

Contraindicații absolute:

  • Sarcină sau alăptare;
  • Plăgi deschise sau infectate, ulcerații, escare, cicatrici recente;
  • Leziuni precanceroase sau canceroase tegumentare ( keratoze actinice, nevi atipici, epitelioame, etc);
  • Tratament cu medicamente fotosensibilizante (retinoizi, antibiotice);

Contraindicații majore:

  • Tatuaje sau machiaj semipermanent în zona tratată;
  • Epilepsie, Lupus Eritematos sistemic sau cutanat, Sclerodermie;

Contraindicații relative:

  • Afecțiuni inflamatorii sau boli endocrine: diabet zaharat necontrolat;
  • Leziuni herpetiforme, Zona Zoster, Infecții virale sau bacteriene la nivelul zonei tratate;

Despre aparat: Elysion Pro-u

Efectuarea tratamentului de epilare laser trebuie să fie sigur, eficient și confortabil. Prin evaluarea acestor trei principii am ales să colaboram cu producatorul Cocoon Medical, îndeplinind cu succes toate cerințele actuale în domeniul esteticii și având un renume internațional bazat pe profesionalism, inovație și cercetare continua pentru dezvoltarea echipamentelor sale.

Elysion Pro-u 3500w este echipamentul de epilare laser pe care îl veți găsi în centrul nostru. Acesta încorporează cea mai puternică diodă laser din clasa sa, cu lungimea de undă de 810nm, făcându-l eficient pe orice tip de piele, îndepărtând orice tip de păr, în orice perioadă a anului.

UPS ( Ultra Short Pulse) este o tehnologie creată de către departamentul de Cercetare și Dezvoltare din cadru Cocoon Medical pentru a oferi o epilare mai eficientă ca niciodată.

Frecvența repetiției pulsului de 3 Hz în modul static și 15 Hz în modul dinamic, face din Elysion pro-u unul dintre cele mai puternice și sigure echipamente, fiind eficient chiar și pe părul rezidual.

Având un laser de putere mare (3500w) și un vârf de putere maxima de 9000 w, energia maximă livrată este de 160J garantată și o durată de puls între 3 și 400 ms.

Când vine vorba de confort, acesta este oferit de sistemul Crystal Freeze care acționează prin menținerea unei temperaturi constante de 5 grade C la vârful aplicatorului, oferind protecție și confort pielii.

Elysion pro-u este aparatul de epilare laser care înglobează o tehnologie puternică, eficientă și sigură, fiind certificat și testat medical având acreditare FDA.

Elysion Pro-u